Darter Durrant jaloers op PDC na winnen alle majors BDO

Darter Glen Durrant won een week geleden de BDO World Trophy en daarmee heeft de Engelsman alle majors bij de BDO gewonnen: het WK (Lakeside), de Finder Darts Masters, de Winmau World Masters en nu dus ook de World Trophy.

Durrant won begin dit jaar voor de tweede keer op rij het WK op Lakeside en beloofde daarna de rest van zijn loopbaan bij de BDO te blijven. Toch is Duzza wel van mening dat er iets moet gebeuren, want het gaat bepaald niet best met de eens zo oppermachtige dartsbond.

"Ik ben niet politiek ingesteld en zal de BDO niet afkraken, maar er moet iets gebeuren. Ik ben zelf geen strategist op het gebied van marketing, maar ik weet wel dat de BDO met een oplossing moet komen", aldus Durrant, vooral doelend op de toeschouwersaantallen.

"In de week voor de World Trophy zat ik naar de PDC te kijken en daar zaten 22.000 mensen in de zaal. De jaloezie is dan wel aanwezig, daar ga ik niet over liegen. Onze marketing is niet goed genoeg: als er 22.000 mensen naar de PDC komen kijken is de interesse in darts er duidelijk wel."

De World Trophy werd gespeeld in Preston, maar daar was weinig van te merken. "Ik zag niet één poster in de stad. Wel voor een of andere zanger, maar niks voor het darten. Een taxichauffeur wist niet eens dat het toernooi bezig was toen ik vertelde dat ik een darter was."

"Met de PDC moeten we het opnemen tegen een enorme tegenstander en we hebben antwoorden nodig. We hebben een visie of iets dergelijks nodig, anders worden we simpelweg opgeslokt."

Nederland's voornaamste dartscommentator, Jacques Nieuwlaat, schreef onlangs overigens nog een interessante column over de neergang van de BDO, hier te lezen.