Rolstoeltennisster De Groot grijpt naast Roland Garros-titel

Rolstoeltennisster Diede de Groot is er niet in geslaagd de enkelspeltitel op Roland Garros te veroveren. In de finale tegen de Japanse Yui Kamiji liep aanvankelijk alles op rolletjes, maar vervolgens ging het in rap tempo bergafwaarts. Kamiji draaide de boel om en was uiteindelijk veel te sterk: 6-2, 0-6, 2-6.

Voor Kamiji is het inmiddels de zesde Grand Slam-titel in het enkelspel. Rijzende ster De Groot won vorig jaar op Wimbledon haar eerste titel en veroverde eerder dit jaar ook de beker op de Australian Open. In het dubbelspel was er revanche: samen met Aniek van Koot won De Groot met 6-1, 6-3 in de finale tegen Kamiji en een derde Nederlandse, Marjolein Buis, de twee titelverdedigers en winnaressen op de Australian Open dit jaar.

Bij de mannen ging de winst naar de Japanse grootheid Shingo Kunieda, die zo al zijn 22e Grand Slam-titel in het enkelspel pakte. Kunieda klopte de Argentijn Gustavo Fernandez in de finale met 7-6 (5), 6-0 en veroverde zijn zevende titel in Parijs. De twee speelden in het dubbelspel overigens samen, maar kwamen niet in de finale. De Fransen Stéphane Houdet en Nicolas Peifer wonnen de finale met 6-1, 7-6 (5) van de Fransman Frédéric Cattaneo en de Zweed Stefan Olsson, Houdet's negentiende Grand Slam-titel in het dubbelspel.