Piepjonge Gauff wint juniorentitel op Roland Garros

Op Roland Garros heeft de pas 14-jarige Amerikaanse Cori Gauff de titel bij de meisjes gewonnen. Op 13-jarige leeftijd werd ze vorig jaar al de jongste finaliste bij de meisjes ooit op de US Open, dit keer is ze de op vier na jongste winnares ooit op Roland Garros.

Gauff stond in Parijs tegenover haar 16-jarige landgenote Caty McNally, die vorig jaar de kwartfinales haalde. Tot aan de finale verloor Gauff geen enkele set, maar in de eindstrijd won McNally het eerste bedrijf in slechts 24 minuten met 6-1.

Vanaf dat moment gebruikte Gauff naar eigen zeggen haar ervaring van de US Open-finale van vorig jaar, waarin ze met 6-2, 6-0 van de baan geveegd werd door Amanda Anisimova. Gauff werkte een 0-2 achterstand in set twee weg, nam het heft in handen en trok de winst met 1-6, 6-3, 7-6 (1) naar zich toe.

Bij de jongens was de winst voor de 16-jarige Taiwanees Tseng Chun-hsin, die eerder dit jaar nog de Australian Open-finale verloor. Dit keer nam hij het op tegen de Argentijn Sebastian Baez, 's werelds nummer één bij de junioren. Daar was Tseng niet van onder de indruk en met 7-6 (5), 6-2 pakte hij de titel.

Met landgenoot Ray Ho verloor Tseng de dubbelfinale van Ondrej Styler uit Tsjechië en de Japanner Naoki Tajima: 6-4, 6-4. McNally kon in het meisjesdubbel samen met de Poolse Iga Swiatek alsnog juichen: Yuki Naito en Naho Sato uit Japan werden met 6-2, 7-5 verslagen.