Noord-Koreanen strijken neer in Singapore

Een Noord-Koreaanse delegatie is zaterdagavond in Singapore aangekomen in de aanloop naar de topontmoeting tussen de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump. Volgens plaatselijke media is de delegatie naar het St. Regis Hotel gegaan waar Kim waarschijnlijk zondag zijn intrek neemt.

De twee leiders zijn onderweg naar Singapore. Het vliegtuig van Trump heeft in de nacht van zaterdag op zondag een tussenlanding op Kreta gemaakt om bij te tanken. De top is dinsdag gepland in Hotel Capella op het eiland Sentosa dat voor de zuidkust van het hoofdeiland ligt.

Het hotel waar Kim logeert is slechts 500 meter ten zuiden van het Hotel Shangri-La waar volgens mediaberichten Trump wordt ondergebracht. De veiligheidsmaatregelen zijn volgens The Straits Times zaterdagavond nog verder verscherpt met veel afzettingen, vooral rond het Shangri-La. Politie en militairen zijn uitgerukt en Singapore heeft extra manschappen ingehuurd om de veiligheid te garanderen: Ghurka's, Nepalese elitetroepen.

Noord-Koreanen strijken neer in Singapore
Noord-Koreanen strijken neer in Singapore (Foto: ANP)