Moto2-coureur Barbera ontslagen na dronkemansrit

Motorcoureur Hector Barbera mag wat anders gaan zoeken. De Moto2-coureur is door zijn team, Pons Racing, op staande voet ontslagen: de knuppel werd opgepakt en aangeklaagd wegens het dronken achter het stuur van zijn Audi zitten.

De 31-jarige Barbera werd door de politie in Valencia staande gehouden. Bij een blaastest produceerde hij een promille van 0,67, bijna drie keer de toegestane hoeveelheid. Het leverde hem 22 dagen taakstraf en inlevering van zijn rijbewijs voor een jaar op. 

Pons Racing liet niet lang op zich wachten en maakte snel bekend dat men Barbera buiten de deur had gezet. "Ik wil iedereen mijn excuses aanbieden", reageerde Barbera, terwijl het team liet weten hem te bedanken voor de bewezen diensten.

Voor Barbera is het allemaal niet zo nieuw: in 2014 werd hij gearresteerd terwijl hij in een Maserati reed...zonder zijn op dat moment al ingevorderde rijbewijs. Een jaar eerder mocht hij zes maanden brommen wegens het mishandelen van zijn vriendin, hoewel hij de straf ontliep door een forse taakstraf uit te voeren. 

In 2012 kwam de hardleerse Spanjaard ook al in aanraking met Oom Agent. Hij reed meerdere keren door rood, ging veel te hard en bleek, verrassend, teveel gedronken te hebben. Een openbare verontschuldiging leverde hem destijds een milde straf op: een waarschuwing.