Nederlandse tennissers verdacht van matchfixing

Tennissers Antal van der Duim en Boy Westerhof worden naar verluidt gezien als verdachten in een onderzoek naar een Armeens-Belgisch matchfixingsyndicaat. Het Belgisch Federaal Parket bevestigt de door de Volkskrant genoemde namen niet, maar zegt wel dat er inderdaad twee Nederlandse spelers onderzocht worden.

Westerhof en Van der Duim, op en buiten de tennisbaan goede vrienden, werden in 2014 al eens verdacht naar aanleiding van een wedstrijd op het challengertoernooi van het Duitse Meerbusch. Van der Duim werd ogenschijnlijk in de pan gehakt, maar wedders bleven als een dolle inzetten op hem, en niet op Westerhof. Bij de wedkantoren gingen de alarmbellen rinkelen toen er al bijna driekwart miljoen euro was ingezet op het duel, veel meer dan gebruikelijk op een challenger.

De twee Nederlanders zijn (nog) niet opgepakt, maar mogen zich wel gaan voorbereiden op een verhoor. Dat zal gebeuren in Nederland, maar in het bijzijn van de Vlaamse politie. In België zijn dertien andere verdachten, waaronder veel Belgische Armeniërs, wel opgepakt.