Eerste grandslamtitel voor Halep op Roland Garros

Simona Halep heeft op Roland Garros haar eerste grandslamtitel veroverd. De nummer één van de wereld was in drie sets te sterk voor de Amerikaanse Sloane Stephens: 3-6, 6-4, 6-1.

Simona Halep speelde haar vierde grandslamfinale. In Parijs had ze al twee keer naast de titel gegrepen (in 2014 en 2017), begin dit jaar verloor ze de finale van de Australian Open.

Ook dit jaar leek het niet te lukken voor Halep. Sloane Stephens begon uitstekend aan de wedstrijd en in de eerste set had de de winnares van de US Open aan een break voldoende tegen de Roemeense.

Stephens kwam in de tweede set snel op een 2-0 voorsprong. De Roemeense nummer één van de wereld herpakte zich en kwam beter in de wedstrijd en pakte vier games op rij. Stephens kon nog terugkomen tot 4-4, maar daarna was het weer de beurt aan Halep. Bij het eerste setpunt was het raak voor de 26-jarige Roemeense.

In de derde en beslissende set was het verzet van Stephens gebroken en liep Halep uit naar een 5-0 voorsprong. Stephens kon de eer nog redden in de derde set door haar eigen service te behouden, maar in de zevende game serveerde Halep de wedstrijd en pakte haar eerste zege op een grandslamtoernooi.

Ze is de tweede Roemeense die in het damesenkelspel een grandslamtitel pakt. Ze volgt haar manager Virginia Ruzici op die in 1978 de zege pakte op het tweede grandslamtoernooi van het jaar.

Halep wint Roland Garrosv(Pro Shots / Action Images)
Halep wint Roland Garros (Pro Shots / Action Images)