MMA-veteraan Overeem blijft voor de ultieme UFC-droom gaan

Na zijn spectaculaire en verwoestende verlies tegen Francis Ngannou, is MMA-veteraan Alistair Overeem zowel fysiek als mentaal weer volledig hersteld en heeft hij zijn zinnen weer gezet op zijn ultieme droom: de zwaargewichttitel bij de UFC. De eerste horde zal zaterdagavond in Chicago genomen moeten worden tijdens MMA-gala UFC 225.

Overeem mag zijn reis naar de kampioensgordel dus weer opnieuw beginnen en wel tegen de sterke en gevaarlijk talent Curtis Blaydes. Deze knockoutspecialist; zeven van zijn elf professionele gevechten eindigde in een KO-overwinning, tweemaal ging het voordeel naar Blaydes dankzij een jurybesluit, eenmaal eindigde een gevecht onbeslist en slechts eenmaal in zijn carrière werd verloren, heeft zichzelf inmiddels stiekem de top tien van de zwaargewichtsklasse binnengeslagen.

"Het is een sport. Als je verliest moet je niet klagen", aldus een realistische Overeem over het verwerkingsproces na zo'n zwaar verlies. "Je gaat gewoon terug naar de sportschool en gaat nog harder aan het werk. Het doet me niet veel, wat kan ik zeggen, ik hou teveel van mijn werk. Dat is het."

De 38-jarige Overeem is enthousiast over zijn 11-jaar jongere tegenstander. "Iedereen in de top tien, iedereen in de UFC motiveert me. Er staat altijd veel op het spel. Curtis is goed in vorm en hij zal met een goede strategie komen. We hebben meer gasten als Curtis Blaydes nodig. Persoonlijk vind ik het heerlijk om mensen te doorgronden en de tijd ervoor te nemen om ze te bestuderen. Ik ben voorbereid en klaar, laten we het gewoon gaan doen!"

Overeem vindt niet dat de UFC-titel, na het verlies tegen Ngannou, uit het oog is verloren. "Ik sta nog steeds nummer twee op de ranglijst bij de zwaargewichten. Na een aantal gewonnen gevechten komt die titel wel weer denk ik. Alleen nog even een aantal gevechten winnen."


Overeem in gesprek met FanSided MMA (Bron: Youtube)

UFC 225
Na een aantal minder aansprekende gala's pakt de UFC zaterdagavond weer flink uit met een volgepakt programma met op het oog prima gevechten. Kampioen in het middengewicht Robert Whittaker zet zijn titel niet meer op het spel nadat tegenstander Yoel Romero 200 gram te zwaar op de weegschaal verscheen. Het gevecht stond eerst in het teken van een titelgevecht, maar door het niet halen van het streefgewicht, zal Romero zich bij winst geen kampioen mogen noemen.

Heel Brazilië zal op de banken staan om Rafael Dos Anjos de altijd controversiële Colby Covington te zien vernietigen. Covington heeft in een kort verleden het hele Braziliaanse volk beledigd en het gevecht tussen hem en Dos Anjos werd uiteindelijk niet in Rio de Janeiro gehouden vanwege veiligheidsmaatregelen. Criminele groepen uit de favela's hadden geld gezet op het hoofd van Covington en de UFC vond het niet verantwoord om de zelfverzekerde Covington dat risico te laten lopen. UFC 225 is het podium voor de tweestrijd, maar Covington zal de druk van zijn uitspraken voelen.

Het gevecht tussen Holly Holm en UFC-debutante Megan Anderson zorgde ervoor dat Overeem van het hoofdprogramma werd gestoten, maar dit damesgevecht zal bepalen wie tegen kampioene Cris Cyborg zal gaan vechten. Andrei Arlovski, eerder verrassend winnaar tegen de Nederlander Stefan Struve, gaat het gevecht aan met Aussie Tai Tuivasa, terwijl showworstelfavoriet C.M. Punk in zijn tweede gevecht bij de UFC meer indruk hoopt te maken dan in zijn vernederende eerste.

UFC 225 wordt gehouden in het United Center te Chicago, Illinois. Zowel het voorprogramma met Alistair Overeem als het hoofdprogramma worden uitgezonden door Fox Sports betaalkanaal FS2. De uitzending rond UFC 225 begint zondagochtend rond 1:15 uur en UFC 225 zal rond 2:00 uur beginnen.