Engelsen gaan overstag: Premier League krijgt winterstop

De Premier League krijgt vanaf het seizoen 2019/20 een korte winterstop. Dat heeft de Engelse voetbalbond met verschillende partijen afgesproken.

Diverse Britse media schrijven vrijdag dat iedere club op het hoogste niveau in februari een pauze van bijna twee weken zal krijgen. De Football Association hoopt dat dat de prestaties van de Engelse internationals op eindtoernooien zal verbeteren. Voor komend seizoen geldt de maatregel dus nog niet.

In de Premier League wordt vanaf 2019/20 nog wel gewoon in ieder weekend gevoetbald. De speelronden worden in tweeën verdeeld, zodat iedere club uiteindelijk toch circa tien dagen niet in actie hoeft te komen. De betrokken partijen waren al enkele maanden met elkaar in gesprek om tot een akkoord over een kleine winterstop te komen.

Sinds het seizoen 1995/96 telt de Premier League twintig teams en spelen alle clubs dus 38 competitieduels. Bij de oprichting van de competitie in 1992 deden er nog 22 clubs mee. Het speelschema voor komend seizoen wordt aanstaande donderdag overigens naar buiten gebracht.