"Transfer Pereiro is totaal niet aan de orde"

Gastón Pereiro wordt de laatste weken aan andere clubs gelinkt, maar volgens één van zijn begeleiders wil de speler gewoon bij PSV blijven.

Alexis Papasan, een zakelijke begeleider van Pereiro, rekent niet op een vertrek van zijn cliënt uit Eindhoven. "Een transfer is op dit moment totaal niet aan de orde. Gastón is gelukkig bij PSV en heeft nog een contract tot medio 2020 bij de club. Ik denk dat de kans zelfs groot is dat PSV hem snel een nieuwe aanbieding doet", vertelt hij aan Omroep Brabant.

Pereiro werd in verband gebracht met een overstap naar Sporting Clube de Portugal of VfL Wolfsburg. Volgens Papasan kunnen de Portugezen hem niet betalen en heeft Wolfsburg zich nooit concreet bij PSV gemeld. De 22-jarige aanvaller is niet opgenomen in de WK-selectie van Uruguay.

"Natuurlijk is Gastón erg teleurgesteld dat hij het WK mist, maar dat wil niet zeggen dat hij nu opeens weg wil uit de Eredivisie en zo snel mogelijk in een grotere competitie wil spelen", aldus Papasan. Pereiro speelt sinds medio 2015 voor de landskampioen, die destijds zes miljoen euro voor hem betaalde aan Club Nacional.