Chan en Dodig winnen gemengd dubbelspel Roland Garros

Tennissers Latisha Chan en Ivan Dodig hebben op Roland Garros de titel gepakt in het gemengd dubbelspel. De Taiwanese en haar Kroatische partner waren in de finale in Parijs te sterk voor Gabriela Dabrowski en Dodig' landgenoot Mate Pavic.

De Canadese Dabrowski won vorig jaar samen met de Indiër Rohan Bopanna de titel in Parijs, maar de twee besloten dit jaar niet samen te spelen. Met Timea Babos ging Bopanna er in de eerste ronde al uit, de als eerste geplaatste Dabrowski en Pavic schopten het tot de finale.

In de eindstrijd begon het bepaald niet spannend: Chan en Dodig, als tweede geplaatst, wonnen de eerste set met speels gemak, maar set twee ging via de tiebreak verloren. In de supertiebreak werd over en weer gebroken, maar Chan en Dodig sloegen op matchpoint één toe: 6-1, 6-7 (5) [10-8].

Voor zowel Chan als Dodig is het de eerste Grand Slam-titel in het gemengd dubbelspel. Beiden wonnen al wel eens een Grand Slam in respectievelijk het dames- en herendubbel: Chan won de US Open vorig jaar, Dodig pakte de Roland Garros-titel in 2015.