Flink ge´nd bij integrale verkeerscontrole

De politie hield donderdag een integrale verkeerscontrole aan het Westerpark in Tilburg. Naast de politie, namen ook de gemeente en de Belastingdienst deel aan de controle. Hierbij werden meerdere overtredingen geconstateerd en zijn er meerdere verdachten aangehouden.

Tientallen verkeersdeelnemers werden tussen 13.30 uur en 21.00 uur aan de controle onderworpen. Hierbij werden er verschillende boetes uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, een mobiele telefoon vasthouden tijdens het rijden, het vervoeren van een kind zonder kinderzitje, het rijden zonder helm, het rijden over de busbaan en het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs.

Tijdens de controle nam de Belastingdienst acht voertuigen in beslag.  In totaal werd er een bedrag van bijna 14.500 euro aan openstaande betalingen geïnd en 18.000 euro aan autoheffingen. De gemeente gaat in vijf gevallen onderzoek doen naar mogelijke uitkeringsfraude.

Gedurende de controle waren er meerdere jongeren aanwezig. Vanuit de groep werden er diverse beledigende kreten geroepen naar de politie. Een 21-jarige man uit Tilburg is hierop aangehouden. Vervolgens is de rest van de groep gevorderd het Westerpark te verlaten. Niet iedereen voldeed hieraan, waarop drie mannen uit Tilburg (18, 32 en 42 jaar) eveneens zijn aangehouden.