Gestolen Mariabeeld brengt gaslek aan het licht

Afgelopen zondag werd in het restaurant De Kleine Waarheid in Alkmaar een beeld van de heilige maagd Maria gestolen. Deze diefstal werd met beveiligingscamera's vastgelegd en de beelden daarvan werden onder andere door NH Nieuws uitgezonden. Hierop kreeg de dief berouw en schreef een briefje aan de eigenaresse van het restaurant, Liesbeth Spoor. 

In dat briefje, dat ze gisteren vond, stond een telefoonnummer. Toen ze het nummer belde, kreeg ze contact met één van de dieven. Liesbeth: "De dief vertelde dat hij erop aangesproken werd door een vriendin, over dat er veel aandacht voor de diefstal was. Hij vertelde dat zijn vriend zo gek op hem was dat hij alles voor hem wilde doen. 'Toen zei hij: Ik wil dat beeld'. Hij vertelde dat hij normaal gesproken nooit zoiets doet, maar dat ze allebei dronken waren. Hij schaamde zich ontzettend en bood zijn excuses aan. Morgen krijg ik mijn Mariabeeld terug en daarmee is voor mij de kous af."

Niet voor niets
Voor de gelovige Liesbeth is de diefstal een wonder. Nadat het camerasysteem afgelopen dinsdag werd gecontroleerd bleek er een gaslucht te hangen in het kastje waar het bewuste beeld op stond. Netbeheerder Liander werd ingeschakeld en het bleek dat er op precies die plaats een gaslek was. Liesbeth: "Als het beeld niet gestolen was, hadden we dit misschien veel te laat ontdekt. Het gaat misschien heel ver, maar ik geloof dat dit alles niet voor niets is geweest. Het is het wonder van De Kleine Waarheid, haha."