'Transfer Kluivert naar AS Roma stapje dichterbij'

De overgang van Justin Kluivert van Ajax naar AS Roma is een stapje dichterbij gekomen. De clubs zouden bijna akkoord zijn over de transfersom.

La Gazzetta dello Sport meldt donderdag de Kluivert zijn vakantie op Ibiza heeft afgebroken om terug te keren naar Nederland. De aanvaller wacht vervolgens op bericht van zaakwaarnemer Mino Raiola om naar Roma te vliegen.

Volgens de Italiaanse sportkrant was Raiola woensdag al in de Italiaanse hoofdstad om de laatste details te bespreken met technisch directeur Monchi. De Romeinen willen de transfer dit weekend afronden, waarbij Kluivert zijn handtekening moet zetten onder een vijfjarig contract. AS Roma zou Ajax een bedrag van twintig miljoen euro overmaken en dat bedrag kan nog met vijf miljoen euro stijgen vanwege prestatiesbonussen en een eventuele doorverkoopclausule.

Vader Patrick Kluivert liet zich in gesprek met Olé al uit over de ontwikkelingen rondom de transfer van zijn zoon. "De waarheid is dat het nog geen tijd is om naar Barcelona te gaan. Een club als Barcelona zou hem nu niet verder helpen, hij moet zich stap voor stap ontwikkelen, rust. Ik zal hem als een vader hoe dan ook steunen bij elke beslissing die hij zal nemen."