Metropole Orkest en TAFKAK openen ADE

Het Metropole Orkest en Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) openen woensdag 17 oktober het Amsterdam Dance Event (ADE). Het openingsconcert is in De Melkweg, kondigt de organisatie aan.

Het Metropole Orkest onder leiding van Jules Buckley verzorgt voor het derde achtereenvolgende jaar de opening van de internationale dance-evenement. Dit jaar gaat het orkest het experiment aan met Colin Benders, die afscheid heeft genomen van zijn trompet. Tijdens dit optreden matcht hij zijn elektronische muziek met een synthesizerinstallatie live met het voltallige orkest. Het is nog een vraag hoe ze dat gaan doen.

"Jules en ik praten al jaren over een gezamenlijk project, maar ik had nooit verwacht dat mijn elektronica de trigger zou zijn. Dat maakt het een erg spannend project waar ik met veel verwachting naar uitkijk", zegt Benders. ADE begint zaterdag om 10.00 uur met de kaartverkoop voor het openingsconcert.

ADE, 's werelds grootste club- en conferentiefestival van de elektronische muziek, vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 21 oktober. Vorig jaar trok ADE 395.000 bezoekers.

Metropole Orkest en Colin Benders openen ADE
Metropole Orkest en Colin Benders openen ADE (Foto: BuzzE)