NBA: Warriors naar 3-0 in finale, blessure James

De basketballers van de Golden State Warriors hebben in de finale van de NBA een 3-0 voorsprong genomen. Historisch gezien is de kans daarmee bijzonder groot dat de Cleveland Cavaliers kansloos zijn: nog nooit kwam een team in de play-offs in de NBA terug van een 3-0 achterstand.

In de Quicken Loans Arena in Cleveland begon de thuisploeg voortvarend. De Cavs pakten tien punten voorsprong en hielden dat vrijwel de hele eerste helft vast. In het derde kwart kwamen de Warriors echter op gang, vooral aan de hand van een heerlijk scorende Kevin Durant.

De small forward schoot vanuit alle hoeken raak en bracht de Warriors zo langszij. Het bleef spannend tot het einde, want de Cavaliers gaven weinig prijs, maar dankzij de 43 punten en 13 rebounds van Durant pakten de Warriors de 102-110 zege.

LeBron James liep bij de Cavaliers ook nog eens een enkelblessure op, hoewel hij de wedstrijd wel uitspeelde (33 punten, 11 assists, 10 rebounds). James gaf na afloop aan zijn enkel verdraaid te hebben, maar verwacht vrijdag wel te kunnen beginnen aan wedstrijd vier.

Cavaliers - Warriors, game 3 (Bron: YouTube)