ARK: Survival Evolved naar smartphones

ARK: Survival Evolved komt volgende week uit voor iOS en Android. De dinosaurus/survivalgame zal min of meer dezelfde ervaring bieden als op pc en consoles, met een paar smartphone-specifieke aanpassingen.

Smartphonegamers worden net als bij de pc- en consoleversies losgelaten op het volledige eiland en moeten hier wapens, kleding en een goed onderkomen voor zichzelf zien te fabriceren. Overleven is het eerste doel en de meer dan 80 land-, zee- en luchtdieren waarvan je er veel kunt domesticeren en berijden zijn daarbij een goed hulpmiddel. Naast een singleplayer is er een multiplayermodus waarbij tot zestig spelers op dezelfde server kunnen inloggen.

De besturing en interface is aangepast op het kleinere scherm van een smartphone. Maar het grootste verschil met de andere versies is dat ARK voor je smartphone free-to-play is. Wel is er een optioneel abonnement af te sluiten genaamd Primal Pass, waarmee “advertenties verwijderd worden, je verzekerd bent van een plekje op de server, je gratis dingen krijgt, en meer”.

Aangezien de pc- en consoleversies nog verre van stabiel en bug-vrij zijn, zijn we benieuwd hoe de game presteert op een smartphone. ARK: Survival Evolved verschijnt 14 juni voor iOS en Android.