Ackermann sprint naar winst in tweede etappe, Impey nieuwe leider

De tweede etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Pascal Ackermann. De 24-jarige Duitser van BORA-hansgrohe was na 180.5 kilometer duidelijk de snelste in Belleville en Beaujolais. Op ruime afstand werd Edvald Boasson Hagen tweede, voor Daryl Impey, die wel de nieuwe leider is in het algemeen klassement door de bonificatieseconden aan de streep.

Antoine Duchesne (Groupama-FDJ), Pierre-Luc Périchon (Fortuneo-Samsic), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) en Nikita Stalnov (Astana) waren de vroege aanvallers van de dag. Het viertal pakte een maximale voorsprong van zes minuten op het peloton.

Op dertig kilometer van de streep op de beklimming van de Col du Fût d’Avenas versnelde Antwan Tolhoek. De Nederlander van LottoNL-Jumbo, die in de eerste etappe veel tijd verloor, kreeg de Spaans kampioen Jésus Herrada met zich mee. Team Sky liet hun niet begaan. Ook een aanval van Guillaume Martin haalde niks uit.

Bij de aanvallers bleek de Kazach Stalnov over de beste benen te beschikken. De renner van Astana ging er alleen vandoor, maar in de laatste kilometer werd ook hij gegrepen door het peloton. Net daarvoor kwam klassementsleider Kwiatkowski hard in aanraking met het asfalt. De Pool van team Sky kon wel zijn weg vervolgen.

In de sprint die volgde was Ackermann duidelijk de snelste van het peloton. De 24-jarige wielrenner won de sprint voor Boasson Hagen en Impey. Impey is wel de nieuwe leider in het algemeen klassement.