'F1-motor Honda krijgt 40pk extra'

Honda brengt komend weekend voor de Formule 1 Grand Prix van Canada een flink verbeterde motor mee. Volgens het Spaanse AS hebben de Japanners een krachtbron naar Noord-Amerika gestuurd die maar liefst 40 pk extra telt ten opzichte van de hudige versie.

De afgelopen jaren achterin de McLaren ging de Honda vaak stuk, maar dit jaar in de Toro Rosso zijn er weinig problemen. Hierdoor kunnen de Japanners eindelijk werken aan de prestaties. Die kunnen flink worden verbeterd nu er naar verluidt een motor is die 40 pk extra levert, al is er dit weekend naar het schijnt maar één exemplaar aanwezig.

Met de 40 pk extra zou Honda Renault naar de kroon kunnen steken. De Fransen komen dit weekend met 15 pk extra op de proppen, zodat de Japanners nu mogelijk 10 pk voorliggen. Daarnaast zou Renault eindelijk komen met een nieuwe MGU-K, maar deze is nog steeds niet betrouwbaar, zodat de coureurs het nog met de 2016-versie moeten doen.

Mocht Honda Renault daadwerkelijk voorbij zijn dan vergroten de Japanners de kans dat Red Bull Racing volgend jaar voor hun kiest. Dit zou ten koste moeten gaan van Renault dat in dat geval nog twee teams overhoudt: het fabrieksteam Renault en McLaren.