Impey wint eerste rit Criterium du Dauphiné

Daryl Impey heeft de eerste etappe in het Criterium du Dauphiné gewonnen. De Zuid-Afrikaan van Mitchelton-Scott had de sterkste sprint na een heuvelachtige finale. Julian Alaphillipe kwam als tweede over de finish, vlak voor Pascal Ackermann. Michal Kwiatkowski blijft aan de leiding staan in het algemeen klassement.

Lawson Craddock (EF Education First-Drapac), Nicolas Edet (Cofidis) en Brice Feillu (Fortuneo-Samsic) waren de aanvallers in de eerste etappe. Het drietal kreeg een voorsprong van vier minuten, waarna team Sky de controle in het peloton behield. Later kwam Quick-Step Floors ook hulp bieden aan kop van het peloton.

Op vijftien kilometer was alles weer bij elkaar waarna het nerveuzer in het peloton werd en waren er meerdere valpartijen. Op de slotklim, die op vijf kilometer van de streep lag, vielen enkele renners aan. Dylan Teuns probeerde het, evenals Alaphillipe, maar Tao Geoghan Hart en Kwiatkowski reageerde direct. Uiteindelijk raakte niemand weg op de slothelling.

In de laatste kilometer probeerde Vicenzo Nibali het nog, maar ook de Italiaan kreeg geen ruimte en volgde er een sprint met een groep van zeventig renners. Daarin bleek Impey over de snelste de benen te beschikken en won eenvoudig voor de Fransman Alaphillipe.