Familie Nouri stapt naar arbitragecommissie KNVB

De familie van de door hersenletsel getroffen Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB.

De advocaat van de familie stelt dat Ajax weigert elke aansprakelijkheid te aanvaarden na de dramatische gebeurtenis van de middenvelder op 8 juli 2017, toen Nouri tijdens een oefenwestrijd tegen Werder Bremen instortte. Hij ligt sindsdien in coma en verblijft in een zorginstelling.

Uit de beelden blijkt volgens de familie dat de reanimatie te laat op gang kwam. Volgens de advocaat heeft Ajax tegen alle medische richtlijnen gehandeld. De familie Nouri meldt in een brief dat John Beer en Lucas Hogeling van Beer Advocaten onderzoek hebben gedaan naar de gang van zaken.

"Zij hebben overtuigend inzichtelijk gemaakt dat Abdelhak op 8 juli 2017 op het veld in Oostenrijk niet de juiste zorg verleend heeft gekregen. Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de collaps van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen."

"De familie heeft de afgelopen periode getracht om in overleg met Ajax te komen tot een oplossing waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend. Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wel toereikend en adequaat is geweest. Dit maakt ieder verder overleg zinloos nu juist de erkenning van verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid voor het leed dat Abdelhak is aangedaan een uitdrukkelijke voorwaarde is voor de familie."

"In de ogen van de familie dient het aanspannen van de procedure bij de arbitragecommissie niet alleen de belangen van Abdelhak Nouri, maar is de gehele voetbalwereld - en met name de spelers van Ajax - gebaat bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken."