Lorenzo wint eindelijk op Ducati in MotoGP

Jorge Lorenzo heeft met groot vertoon van macht de Grand Prix van Italië in de MotoGP gewonnen. Op het circuit van Mugello stond er geen maat op de Spaanse ex-wereldkampioen, die zo voor het eerst een zege boekte op een Ducati. 

Lorenzo stoof vanaf de tweede startplek naar de koppositie, voor polesitter Valentino Rossi. Marc Marquez knokte zich met het nodige beukwerk langs Danilo Petrucci, die daardoor flink wat terug viel. Achter Marquez sloten Andrea Iannone, Andrea Dovizioso, Alex Rins, Cal Crutchlow, Maverick Viñales en Johann Zarco aan.

Het duurde niet lang voor de boel voorin weer opgeschud werd: Marquez veroverde de tweede plek van Rossi, maar ging niet veel later tegen het asfalt, tot grote vreugde van het graag om valpartijen van Rossi's concurrenten juichende Italiaanse publiek. Il Dottore had het wel even moeilijk en moest Iannone en Dovizioso voorbij laten gaan.

Halverwege de race hadden de Ducati's van Lorenzo en Dovizioso de touwtjes stevig in handen, maar Petrucci, Iannone en Rossi vochten volle bak om de derde stek, waar ook Rins en Crutchlow zich voor kwamen melden. De aansluiting konden ze toch niet echt vinden, met name bij de langzaam maar zeker weg rijdende Rossi en Iannone.

Op Lorenzo stond ook in de slotronde geen maat en Dovizioso moest toezien hoe de Spanjaard voor het eerst sinds zijn overstap vanaf Yamaha - na 2016 - zegevierde op een Ducati. Dovi hield nog net stand en eindigde als tweede, voor Rossi, Iannone, Rins, Crutchlow en Petrucci.