Oliveira wint in Moto2 na spannende strijd om winst

Miguel Oliveira heeft zondag de Grand Prix van Italië in de Moto2 gewonnen. De KTM-coureur uit Portugal sloot een moeizaam weekeinde af met een indrukwekkende race op het circuit van Mugello.

Marcel Schrötter pakte vanaf de tweede plek de leiding, maar de Duitser ging al na anderhalve bocht onderuit. Alex Marquez kon zo de koppositie overnemen, voor Francesco Bagnaia, Romano Fenati, Oliveira en polesitter Mattia Pasini.

Oliveira nam de leiding in handen, terwijl Pasini zich wat herstelde en zich op plek twee nestelde, voor Bagnaia, Marquez en Fenati. Moto3-wereldkampioen Joan Mir kwam zich eveneens voorin melden, net als Lorenzo Baldassarri.

Pasini had de touwtjes alsmaar steviger in handen, maar acht ronden voor het einde schoof de Italiaan plotseling onderuit, waardoor Oliveira de leiding over kon nemen, voor Baldassarri, Bagnaia en Mir. Baldassarri sloot zelfs aan bij Oliveira, terwijl Bagnaia het tempo niet echt meer kon volgen.

Drie ronden voor het einde kwam de sterk opzettende Bagnaia toch weer aansluiten, vooral omdat Baldassarri en Oliveira te druk waren met elkaar. Daar profiteerde ook Mir van door aan te sluiten: hij verdrong Bagnaia zelfs van de derde plek. Oliveira hield voorin stand in de laatste meters en won voor Baldassarri, Mir en Bagnaia.

Bo Bendsneyder vertrok als 23e, maar stond al snel binnen met een technisch probleem.