Martin wint in Moto3 na millimeterfinish, haas ontsnapt aan dood

Jorge Martin heeft zijn derde overwinning van het Moto3-seizoen te pakken. De Spanjaard won de Grand Prix van Italië op het circuit van Mugello uiteindelijk door zich in de laatste meters het beste te positioneren voor de slipstreamstrijd om de winst. 

Martin pakte vanaf poleposition gelijk de leiding, gevolgd door de vanaf plek vijf vertrokken Marco Bezzecchi. De Japanners Ayumu Sasaki en Tatsuki Suzuki, vertrokken vanaf de eerste rij, volgden, met Fabio Di Giannantonio achter zich. De Japanners konden het tempo niet lekker volgen en al snel vormden Martin, Bezzecchi en Di Giannantonio de kopgroep.

De race werd wat opgeschrokken door een crash van Adam Norrodin. De motor sloeg tig keer over de kop en kon direct bij het oud vuil gezet worden, maar de Maleisiër stond gelukkig gelijk weer op. Voorin reed het drietal alsmaar verder weg, terwijl achter hen hard werd geknokt om de vierde plaats, onder meer door Aron Canet, Tony Arbolino, Darryn Binder, Enea Bastianini en Jaume Masia.

Zeven ronden voor het einde kon er bijna een dode betreurd worden: een heuse haas - of konijn, uw redacteur is geen kenner - besloot vlak voor de kopgroep over te steken en ontsnapte maar net aan de dood. In de slotfase streden de drie koplopers om de overwinning en na een spannende slipstreamstrijd was het Martin die won, 0,019 seconden voor Bezzecchi en 0,043 voor Di Giannantonio.