Herlings wint zevende Grand Prix van het seizoen

Jeffrey Herlings heeft de MXGP van Groot-Brittannië gewonnen. In beide races op het circuit van Matterley Basin versloeg de motorcrosser na een spannend duel regerend wereldkampioen Antonio Cairoli. Voor de Brabander is dit zijn zevende MXGP-zege van het seizoen.

Cairoli vs Herlings battle & Cairoli Crash - MXGP Race 1 - MXGP of Great Britain (Bron: Youtube)

Cairoli nam in de slotfase van de eerste race de leiding, op de voet gevolgd door de Nederlander. In de een na laatste ronde kwamen beide kemphanen letterlijk met elkaar in aanvaring. De Italiaan reed in de buitenbocht. Herlings nam de kortere route via de binnenbocht en kon Cairoli niet meer ontwijken met als gevolg dat Cairoli onderuit ging.

“Ik wil niet klagen en iedereen heeft de beelden gezien, het hoort nu eenmaal bij de racerij, maar de acties van Herlings waren niet heel erg noodzakelijk”, aldus Cairoli. “Hij heeft een grote voorsprong in het kampioenschap en zijn actie in de eerste manche was best wel agressief. Verder mag ik niet klagen. Iedereen heeft kunnen zien dat hij aan het eind van de race sneller was. Ik kon het wel hebben en in de tweede manche hadden we een mooie cleane strijd. Die actie in de eerste manche was gewoon iets te agressief, maar dat hoort er nu eenmaal bij in deze sport.”

In reactie bood Herlings zijn excuses aan: “Ik ben niet een rijder die graag iemand anders raakt, het was niet mijn bedoeling. Daarvoor bied ik mijn excuses aan.”

In de tweede race was het opnieuw een gevecht tussen beide rivalen. Ook dit keer ging Cairoli aan de leiding, gevolgd door Herlings. Dit keer duurde het tot de laatste ronde voordat Herlings zijn KTM-collega voorbij ging. Na het vallen van de finishvlag reed een geërgerde Cairoli tegen de motor van Herlings. Glenn Coldenhoff finishte in beide races als zesde.

Jeffrey Herlings passes Antonio Cairoli winning the MXGP of Great Britain (Bron: Youtube)

In het stand voor het wereldkampioenschap heeft Herlings nu 54 punten voorsprong op Cairoli. Coldehoff is zevende. Volgende week staat de MXGP van Frankrijk in St. Jean d’ Angely op het programma.