Floor Jansen wint Buma ROCKS! Export Award

Zangeres Floor Jansen is onderscheiden met de Buma ROCKS! Export Award. De 37-jarige artieste is volgens ROCKS! Export Award de beste Nederlandse zangeres in het buitenland.

Jansen is de leadzangeres van de Finse band Nightwish. De groep trad zaterdagavond als hoofdact op tijdens het FortaRock Festival in het Goffertpark in Nijmegen. Tijdens het festival werd Jansen door Stichting Buma verrast met de prijs. "Het is een goed bewaard geheim dat niet Anouk, Ilse DeLange of Caro Emerald de meest succesvolle Nederlandse zangeressen zijn in het buitenland. Die eer komt Floor Jansen toe. In het buitenland zijn de bandleden van Nightwish echte rocksterren.", meldt directeur Frank Helmink van Stichting Buma.

Floor Jansen volgt de band Textures op als winnaar van de Buma ROCKS! Export Award. In het verleden won ook Within Temptation de prijs al eens.

Nightwish maakte zaterdag bekend dat ze dit jaar op wereldtournee gaan en ook Amsterdam aan zullen doen. De band is op 26 november te zien in de Ziggo Dome.

Floor Jansen wint Buma ROCKS! Export Award
Floor Jansen wint Buma ROCKS! Export Award (Foto: BuzzE)