Kovacic: "Ik wil meer spelen bij Real Madrid of ergens anders"

In navolging van Cristiano Ronaldo en Gareth Bale heeft ook Mateo Kovacic zich uitgesproken over een mogelijk vertrek bij Real Madrid.

De international van Kroatië sprak vrijdagavond tijdens een persconferentie over zijn toekomst en hij sluit niet uit dat hij volgend seizoen niet meer in Santiago Bernabeu te bewonderen is. "Ik denk dat ik meer wedstrijden ga spelen. Hetzij in Madrid of ergens anders", stelde Kovacic. "Ik wil het liefst alles spelen, maar weet ook dat ik nog jong ben. Of ik aanbiedingen gekregen heb? Ik heb een contract met Real en wil geen commentaar geven op andere clubs."

De 24-jarige middenvelder kwam dit seizoen tot 36 optredens voor de Koninklijke, maar startte slechts tien keer in de basis. Hij wordt gelinkt aan clubs als Manchester United, Juventus en Tottenham Hotspur. Hij arriveerde in 2015 bij Real. Daarvoor speelde hij tweeënhalf jaar in dienst bij Internazionale.

Onlangs vierde hij zijn derde Champions League-titel met de Spaanse grootmacht, maar de Kroaat kwam niet tot speelminuten. Na afloop vierde hij het feestje dan ook niet mee. Hij haastte zich om zijn goede vriend en Liverpool-speler Dejan Lovren te troosten. "Als je niet speelt, beleef je de euforie anders. Ik zag mijn vriend huilen en wilde hem steunen. Hij was in shock", stelt Kovacic. "Ik wist niet goed wat ik moest zeggen, maar nu is hij gefocust op het WK en het nationale team."

Als de Kroaat besluit te vertrekken bij Real Madrid, volgt hij het voorbeeld van trainer Zinédine Zidane. De 45-jarige Fransman opteert voor een rustperiode na drie CL-zeges en één landstitel. Dit seizoen ging het minder goed in de Spaanse competitie. "Zijn ontslag verraste ons, maar het is zijn keuze", aldus Kovacic. "Hij vertrok als een gentleman als speler en nu weer als trainer. Ik wens hem veel succes."