Oude Luxor Theater eert Corrie van Gorp

Vandaag onthult burgemeester Aboutaleb om 16:00 uur een eerbetoon aan de Rotterdamse actrice en comédienne Corrie van Gorp in het Oude Luxor Theater. Corrie van Gorp werd begin jaren ’70 landelijk bekend toen zij optrad in diverse theatershows van o.a. Wim Sonneveld en Neerlands Hoop. 

Hetzelfde jaar was zij voor het eerst te zien in een revue van André van Duin. Samen met Frans van Dusschoten vormden zij jarenlang een populair revuegezelschap. Twee bekende typetjes die Van Duin en Van Gorp samen vertolkten waren meneer en mevrouw De Bok.

Van Duin bezorgde Van Gorp ook een aantal carnavalhits en filmrollen. Haar grootste succesnummers waren Zo slank zijn als je dochter (1977), Alie van de Wegenwacht (1980) en Ik ben tamboer (1981). Tol Hansse en Clous van Mechelen maakten de elpee Corrie van Gorp (1978) voor haar, met daarop onder andere de single Een Hollandse Boerenmeid.

Nadat Van Gorp zich uit het theater had teruggetrokken, woonde zij jarenlang in het buitenland. Ook heeft zij in de jaren 80 in Noordwijk, Zuid-Holland, gewoond. Later woonde zij in Rotterdam. Corrie van Gorp is een van de grandes dames van het (oude) Luxor en het theater wil haar met dit eerbetoon publiekelijk bedanken.

Corrie van Gorp en André van Duin in Hoteldebotel (Foto: Beeld en Geluidwiki - Gallery: Hotel de botel )
Corrie van Gorp en André van Duin in Hoteldebotel (Foto: Door TROS (Beeld en Geluidwiki - Gallery: Hotel de botel) [CC BY-SA 3.0 nl], via Wikimedia Commons )