Ivan wint eerste serie Utopia

De 30-jarige ondernemer Ivan is de winnaar van de eerste serie van Utopia. De eerste editie van het realityprogramma kwam vrijdagavond na 4,5 jaar ten einde. Ivan kreeg 18,29 procent van de stemmen van de kijkers. Opgeteld met de stemmen van de medebewoners en de paspoorthouders kwam de winnaar op een puntentotaal van 31,29 procent van de stemmen en versloeg hij mede-finalisten Bas, Demi, Fay en Mehmet. Ivan heeft 51.000 euro gewonnen.

In de laatste aflevering van het realityprogramma was te zien hoe de Utopianen hun kleding en voorraad weggaven aan de voedselbank en het Leger des Heils en afscheid namen van elkaar. Winnaar Ivan zat eerder in Utopia, van juni 2014 tot maart 2016 en won de titel Utopiaan van het jaar 2015. Toen het nieuws van het stoppen van Utopia Ivan bereikte nam hij zich voor terug te keren en het programma te winnen. Dat is dus gelukt.

In de realityshow van SBS6 bouwden vijftien Utopianen vanuit bijna niets hun ideale samenleving op een afgesloten terrein. Zij begonnen op 31 december 2013 met een loods en 10.000 euro cash. Het programma dreigde per 1 juni dit jaar definitief te stoppen, omdat het huurcontract van het terrein niet verlengd kon worden. Begin april werd bekend dat Utopia tóch een doorstart gaat maken. Op een nabijgelegen terrein gingen deze week de opnames van Utopia 2 van start.

De deelnemers van Utopia 2 krijgen het wel een stuk moeilijker dan hun voorgangers. Zij moeten zien te overleven zonder loods en met slechts een paar houten planken, 250 euro cash, een oud mobieltje met 25 euro beltegoed en een vijver met vissen.

Ivan wint eerste serie Utopia
Ivan wint eerste serie Utopia (Foto: BuzzE)