Agressief stel in de cel na mishandelen agent

De stapavond van een Rotterdams stelletje eindigde afgelopen nacht in de cel. De twee misdroegen zich in een horecagelegenheid op het Stadhuisplein, waar de toiletjuffrouw en een portier het moesten ontgelden. Eenmaal op straat waren agenten het mikpunt van scheldpartijen en geweld. Het duo zit vast.

Het stel was in de nacht van donderdag op vrijdag op stap in een horecagelegenheid op het Stadhuisplein. De 25-jarige vrouw kreeg ruzie met de toiletjuffrouw. Een portier zag het gebeuren en sprak haar daar op aan. De dronken vrouw was daar niet voor in en gaf de portier klappen in zijn gezicht en schopte hem. Haar 27-jarige vriend bemoeide zich er ook mee. Volgens getuigen gooide hij met een stoel en nam hij de portier in een nekklem. Een bezoeker greep toen in. Het stel werd vervolgens naar buiten begeleid, maar bleef verbaal en fysiek agressief in de richting van de portier.

Om het duo aan te houden voor het geweld, werd de politie gewaarschuwd. Agenten zetten de man tegen de bus om hem te boeien, maar zijn vriendin probeerde de aanhouding te voorkomen. Zij kreeg een duw van één van de agenten en viel op de grond zoals ook te zien is op filmpjes die op het internet circuleren. Toen de politie haar daarna wilde arresteren, richtte de vrouw haar woede op een andere agent. Termen als k#nkerflikker galmden over het Stadhuisplein. De vrouw ging in de aanval en sloeg een agent in zijn gezicht. De agent gebruikte daarna gepast geweld om de Rotterdamse onder controle te krijgen en haar aan te houden. Hij heeft dat volgens de procedure gemeld en dat wordt bekeken. De portier deed aangifte tegen de twee en ze zitten nog vast.

Agressief stel in de cel na mishandelen agent (Foto: stockfoto politie.nl)
Agressief stel in de cel na mishandelen agent (Foto: stockfoto politie.nl)