Koeman: "Zoals wij de wedstrijd begonnen, dat kan niet"

Ronald Koeman heeft zich gestoord aan de eerste helft van het Nederlands elftal tegen Slowakije (1-1), maar het team herstelde in de tweede helft.

"Ik heb in de rust met niets gegooid en niemand uitgescholden, maar ik was natuurlijk wel erg teleurgesteld", vertelt Koeman in gesprek met Veronica. "Zoals wij de wedstrijd begonnen, dat kan niet. Dat heb ik ook laten blijken. We hadden te weinig agressie, liepen achter de feiten aan en konden niet goed druk zetten op Slowakije."

"Ik vind niet dat je aan een wedstrijd kan beginnen zoals wij deden. De eerste vier, vijf ballen gaven we diep en resulteerden in balverlies. Zo bouw je geen wedstrijd op. Er was ook te weinig tempo, geen aansluiting. Davy Pröpper had het moeilijk, Donny van de Beek was zichzelf niet… Dat merk je dan ook in het team."

Koeman zag zijn elftal na rust herstellen. "We weten dat we van ver komen, maar ik hoopte dat de ploeg dit soort problemen zelf kan oplossen. En niet dat we het pas in de rust moeten herstellen. Maar goed, hier leren we dan weer van. Het systeem was niet het probleem, want de tweede helft deden we het met hetzelfde systeem wél goed."