Xavi: "Barcelona slaapt al jaren op de transfermarkt''

Clubicoon Xavi is bezorgd over de gang van zaken bij zijn oude club Barcelona. Hij vindt dat de Catalanen wakker geschud moeten worden.

Reden voor zijn bezorgdheid is het aanhoudende succes van Real Madrid in de Champions League, stelt hij bij El Penalti de Radio Estel. Barcelona heeft weliswaar honderden miljoenen uitgegeven aan spelers als Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho, maar dat is volgens Xavi niet genoeg kwaliteit om de grote rivaal het vuur aan de schenen te leggen.

"Madrid heeft nu het winnende DNA en Barcelona is in slaap gevallen. Het slaapt al jaren op de transfermarkt en dat eist nu zijn tol", meent de Spanjaard. Desondanks won zijn oude club de landstitel en de beker. Dat stemt Xavi uiteraard tevreden, maar hij zou 'zijn' ploeg graag weer eens zien schitteren op het hoogste Europese podium. Daar heeft Real voorlopig het alleenrecht en dat steekt de clubicoon van Barça.

De middenvelder bewondert die prestaties, maar plaatst wel een kanttekening. "Alles zat mee: de scheidsrechters en blessures van tegenstanders als Neymar, Arjen Robben, Jerôme Boateng. De belangrijkste speler van Liverpool (Mohamed Salah, red.) raakte ook nog geblesseerd en de keepers van Bayern München en Liverpool (Sven Ulreich en Loris Karius, red.) maakten fouten. Barcelona wint wel titels, maar een andere club pakt steeds de Champions League."

Met zijn kritiek schaart hij zich achter oud-verdediger Puyol. De voormalig aanvoerder uitte onlangs zijn frustraties via Twitter. "Ik ben nog steeds van mening dat Barcelona een geweldig seizoen heeft gedraaid en blijf fan. Wat ik wilde doen met mijn boze tweet was mensen een kans bieden om te reflecteren op wat er is gebeurd. Want ik ben ervan overtuigd dat we een beter team hebben dan Real Madrid. We moeten nadenken over onze prioriteiten."