Piloot reclamevliegtuigje dood na crash

Een 62-jarige piloot uit Goes is donderdagmorgen om het leven gekomen bij een vliegtuigcrash nabij Breda International Airport. Diverse luchtvaartdeskundigen van de landelijke politie en de Onderzoeksraad Voor de Veiligheid (OVV) en forensisch rechercheurs van de eenheid Zeeland-West-Brabant hebben het wrak en de omgeving minutieus onderzocht om zo te proberen de oorzaak van het tragische ongeval te achterhalen.

De piloot steeg kort na 11.00 uur in zijn reclamevliegtuigje op vanaf het vliegveld, maar kwam na enkele honderden meters door onbekende oorzaak in de problemen en stortte neer in een veld dicht langs de rijksweg A58. Daarbij vloog het vliegtuigje in brand. Enkele gealarmeerde medewerkers van het vliegveld en een passant schoten nog te hulp, maar zij konden helaas niets meer voor het slachtoffer betekenen.

Direct na het incident ontstond een file op de snelweg, mede veroorzaakt door kijkers naar het ongeval en de hulpdiensten die snel ter plaatse waren. Vijf automobilisten gingen op de bon, omdat ze het nodig vonden om over de vluchtstrook te rijden.

Piloot reclamevliegtuigje dood na crash (Foto: stockfoto politie.nl)
Piloot reclamevliegtuigje dood na crash (Foto: stockfoto politie.nl)