Volleyballers winnen in vijf sets van Oekraïne

De Nederlandse volleyballers hebben de uitwedstrijd tegen Oekraïne gewonnen. In de Golden European League won Oranje in vijf sets: 2-3 (25-22, 18-25, 20-25, 25-23 en 10-15).

Oekraïne had vorige week in Apeldoorn nog gewonnen (2-3) en ook deze keer was het spannend tussen beide landen. Lang bleef het gelijk opgaan tussen beide landen, maar op het eind van de eerste set was Oekraïne net te sterk voor Nederland.

In set twee ging het ook lange tijd gelijk op, maar ditmaal speelde de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen een sterk tweede deel en won eenvoudig de set. Ook in set drie had Nederland het betere van het spel en won makkelijk set drie. Oekraïne won nipt de vierde set, waardoor een vijfde set nodig was.

Waar in de heenwedstrijd nog van Oekraïne in de vijfde set werd verloren was Oranje dit keer wel te sterk voor Oekraïne. Door de winst heeft Nederland nog een kans om zich te plaatsen voor de Final Four. De volleyballers staan nu tweede in Poule B achter Turkije dat zaterdag de tegenstander is. Turkije heeft momenteel al de vier poulewedstrijden gewonnen, terwijl Oranje twee van de vier wist te winnen.