Robben mikt op CL-zege: "We willen alle prijzen winnen"

Arjen Robben tekende onlangs bij voor zijn tiende seizoen bij Bayern München en daarin heeft hij een ambitieus doel: alle mogelijke prijzen winnen.

De Rekordmeister werd afgelopen seizoen kampioen, maar vloog er vroegtijdig uit in de Champions League en verloor de bekerfinale verrassend van Eintracht Frankfurt. De 34-jarige Robben ontbrak toen met een spierblessure en dat steekt hem. "Ik wil altijd aanwezig zijn bij belangrijke wedstrijden. Geblesseerd toekijken is moeilijk voor me, maar je kunt het niet veranderen. Daarom kijk ik uit naar het nieuwe seizoen. Dan wil ik er weer vol voor gaan."

Het nieuwe seizoen kan wat hem betreft niet snel genoeg beginnen, nu zijn dijbeenblessure bijna volledig is hersteld. "Mijn looptrainingen gaan goed", verklaart Robben in gesprek met BILD. De Nederlander legt uit dat hij nu vijf weken vrij heeft voor de voorbereiding voor het nieuwe seizoen begint. "Dat is lang, dus ik kan van mijn vakantie genieten. Tegelijkertijd train ik om te zorgen dat ik fit ben als het nieuwe seizoen onder Niko Kovac begint."

Gevraagd naar zijn doelen is de Nederlander uiterst ambitieus: "We willen alle titels winnen. Ik zal proberen het hele seizoen fit te blijven. Ik wil op cruciale momenten belangrijk zijn voor het team, helpen waar mogelijk. De Champions League is ook één van mijn grote doelen in het nieuwe seizoen. We hebben hoge verwachtingen en zo hoort het ook. Deze standaard hoort bij Bayern München.''