Daikin nieuwe sponsor KNSB

De schaatsbond KNSB heeft Daikin als sponsor binnengehaald. De Japanse fabrikant van warmtepompen en klimaatsystemen is een samenwerking met de KNSB aangegaan voor een periode van vier jaar (tot medio 2022).

De KNSB is verheugd met de komst van Daikin, dat na KPN de tweede partner van wordt.

“Wij willen het beste schaatsland van de wereld zijn en blijven. Daikin heeft als internationale onderneming eveneens grote ambities. Die ambities passen bij elkaar en wij zien uit naar een succesvolle samenwerking”, aldus Piet Geurts, directeur-bestuurder van de KNSB. “Dit sponsorcontract geeft de KNSB ook een steviger financieel fundament op weg naar de Olympische Spelen van Bejing in 2022.”

“Dat Daikin een grote speler is op de markt van warmtepompen is algemeen bekend in de installatiewereld, maar bij de consument wat minder. Door deze sponsoring verwachten wij onze naamsbekendheid in Nederland een flinke boost te kunnen geven”, zegt Edwin Hoogerwerf, directielid van Daikin Nederland. “We hebben gekozen voor het schaatsen omdat het een prachtige link heeft met onze business. Daarbij is het een oer-Hollandse sport waar miljoenen mensen plezier aan beleven en waarin Nederland al jarenlang succesvol is. Wij willen ons steentje bijdragen aan dat succes en zullen ook de breedtesport volop ondersteunen.”