'Liverpool moet diep in buidel tasten voor Cillessen'

Liverpool heeft recent een vergeefse poging ondernomen om Jasper Cillessen over te nemen van Barcelona. Dat meldt Mundo Deportivo.

De ploeg van Jürgen Klopp hoopten te onderhandelen over zijn afkoopsom, maar de Nederlandse keeper mag alleen vertrekken als er aan zijn afkoopclausule wordt voldaan, aldus het nieuwsblad.

In zijn contract staat een minimale afkoopsom van zestig miljoen opgenomen en de Catalanen zijn niet van plan om de tweede doelman voor minder te laten vertrekken. Cillessen gaf aan die situatie te respecteren. "Ik heb twee jaar geleden ook met mijn volle verstand bij Barcelona getekend, voor vijf jaar. Ik heb nu eenmaal een contract daar. En ik heb begrepen dat ze me daar nog niet kwijt willen. Dan houdt het op.”

Wel plaatste de Nederlander daarbij de kanttekening dat hij graag meer wil spelen. De Oranje-international is op dit moment tweede doelman achter de excellerende Marc-André Ter Stegen. De Duitser keept in principe alle duels in de competitie en de Champions League.

Cillessen moet zich richten op het bekertoernooi en mag het overnemen als de eerste doelman geblesseerd raakt. Tijdens die spaarzame momenten heeft de voormalig goalie van Ajax veel indruk gemaakt, dus wil Liverpool hem graag halen. Toch is het niet aannemelijk dat men zestig miljoen voor zijn diensten overheeft.

Voor de verloren Champions Leaguefinale zocht de club al naar een nieuwe doelman en het dramatische optreden van Loris Karius in de wedstrijd tegen Real Madrid heeft de urgentie van een nieuwe keeper versterkt. Naast Cillessen wordt ook Alisson Becker genoemd, maar ook AS Roma verwacht een enorm bedrag voor haar man onder de lat.