Kim Kardashian bezoekt Donald Trump om gratie

Kim Kardashian bezoekt woensdag het Witte Huis in Washington voor een ontmoeting met Donald Trump. Kim spreekt de Amerikaanse president over het hervormen van het strafrecht. Kardashian en haar advocaat Shawn Holley hebben de ontmoeting volgens Vanity Fair maandenlang voorbereid.

Kim Kardashian, de echtgenote van rapper en Trump-supporter Kanye West, vraagt Trump om gratie te verlenen aan Alice Johnson, een 62-jarige vrouw die al 21 jaar in een gevangenis in Alabama zit voor een drugsdelict. De realityster heeft zich het lot aangetrokken van de gedetineerde.

Kim heeft de ontvangst in het Witte Huis te danken aan Ivanka Trump, de dochter en persoonlijk adviseur van de Amerikaanse president. Kim zette de zaak-Johnson vorig jaar op de kaart door op Twitter aandacht te besteden aan de situatie van vrouw die in 1997 tot levenslang werd veroordeeld voor witwassen en drugscriminaliteit. Alice schreef Kim al eerder een bedankbrief voor haar tomeloze inzet.

Kanye West ontmoette Trump al voordat hij tot president van de Verenigde Staten werd verkozen. Dat was in New York in de Trump Tower.

Kim Kardashian bezoekt Donald Trump
Kim Kardashian bezoekt Donald Trump (Foto: BuzzE)