Guidetti definitief weg bij Celta de Vigo

John Guidetti verruilt Celta de Vigo definitief voor Deportivo Alavés, de club die hem de afgelopen maanden al van Celta huurde.

Dat bracht de nummer veertien van La Liga via de officiële kanalen naar buiten. Alavés betaalt naar verluidt circa vier miljoen euro voor Guidetti, die een contract voor vier seizoenen heeft gekregen. De 26-jarige aanvaller speelde tot nu toe achttien duels voor de club, waarin hij drie goals en drie assists afleverde.

John Guidetti stond in totaal drie jaar bij Celta de Vigo onder contract. Voor die club scoorde hij 22 keer in 95 officiële wedstrijden. Celta nam de Zweed destijds over van Manchester City, waar hij alleen een keer in een League Cup-wedstrijd mocht opdraven. De Engelse kampioen verhuurde hem aan meerdere clubs, waaronder Feyenoord in het seizoen 2011/12.

Guidetti heeft momenteel twintig interlands achter zijn naam staan. Hij is door bondscoach Janne Andersson geselecteerd voor de Zweedse WK-selectie. Op de mondiale eindronde in Rusland speelt Zweden in groep F tegen Zuid-Korea, Duitsland en Mexico.