FIFA eWorld Cup van start in Amsterdam

Dankzij de populariteit van FIFA  in Nederland is het kwalificatietoernooi voor de FIFA eWorld Cup op dit moment in de MediArena in Amsterdam. Er wordt gestreden om een ticket voor de FIFA eWorld Cup Grand Final in Londen. Vanuit Amsterdam worden er slechts 32 gamers naartoe gestuurd, dus het belooft een harde strijd te worden. Hieronder zie je de beelden van gisteren.

De FIFA eWorld Cup Grand Final loopt van 2 tot 4 augustus en de competitie is voor Xbox One en PlayStation. Per console gaan er slechts 16 deelnemers naar Londen, dus dan mag je grote namen verwachten. Esporters vanuit de hele wereld zijn erop gebrand om de beste te worden en uiteindelijk de kampioen Aldossary “MSdossary7” Mossad van Team Falcons uit Saoedi-Arabië te verslaan. Hij en zijn tegenstander van die finale, Philipp “Eisvogel7” Schermer, zijn sowieso in Amsterdam om hun skills te tonen.

Het evenement in Amsterdam is een voorronde waarbij er dus een toegangskaartje te winnen is. De Xbox-spelers zijn nu reeds bezig en spelen morgen de finale. Dan is het tijd voor de PlayStation-gamers om uit te vechten wie de beste is. Aanstaande zondag is de PlayStation-finale.