Depay: "In die vrije rol voel ik mij heerlijk"

Memphis Depay is met vertrouwen afgereisd naar het Nederlands elftal na een ijzersterk slot van het seizoen bij Olympique Lyonnais.

In zijn laatste negen competitiewedstrijden in de Ligue 1 was de 24-jarige aanvaller tien keer trefzeker en gaf hij zeven assists. Dankzij een hattrick in de laatste wedstrijd tegen OGC Nice hielp hij zijn ploeg aan een plek in de groepsfase van de Champions League.

"Ja, dat was lekker. Dan kom je hier bij Oranje ook met een lekker gevoel", vertelt Depay in gesprek met de NOS. "Maar uiteindelijk hebben we geen prijs gewonnen, dus we moeten ook niet te blij doen."

De 36-voudig international raakte in topvorm nadat hij in de oefenland tegen Portugal (0-3 zege) als vaste spits speelde en scoorde. Lyon-trainer Bruno Génésio keek de kunst van bondscoach Ronald Koeman af en stelde Depay ook op al spits. "Ik weet sowieso dat het met die wedstrijd te maken had, omdat de coach daar aanwezig was."

"Toevallig was onze spits geschorst, dus toen zette de coach mij in de punt van de aanval. Ik scoorde twee keer (tegen Toulouse, red.) en daarna bleef ik scoren. In die vrije rol voel ik mij heerlijk."

Met het Nederlands elftal speelt Depay op 31 mei een oefenwedstrijd tegen Slowakije en op 4 juni Italië de tegenstander. Er mag veel verwacht worden van de aanvaller. "Ik denk het wel. We moeten de lijn van de wedstrijd tegen Portugal doortrekken en ons proberen te verbeteren. Als dat lukt, dan belooft het wel wat, ja."