Langvad wint wereldbekerwedstrijd mountainbike, Tauber tiende

Annika Langvad heeft de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het mountainbike gewonnen. De 34-jarige Deense was in een spannende wedstrijd in de sprint te snel voor wereldkampioene Jolanda Neff. Pauline Ferrand-Prévot werd op 47 seconden derde. Anne Tauber, die bij de eerste twee wereldbekerwedstrijden op het podium eindige, moest ditmaal genoegen nemen met een tiende plaats.

In het Tsjechische Nové Mēsto moesten de rensters vijf rondes afleggen. Meteen na de start nam Neff enkele secondes voorsprong op de rest van de concurrentie. Op de eerste hellende stroken reed Langvad erna toe. De Deense bleek de sterkste op de oplopende stroken, maar Neff wist steeds terug te komen in de technische stukken.

In de derde ronde leek Ferrand-Prévot de aansluiting te maken, maar de Française bleek net niet sterk genoeg om de laatste secondes dicht te rijden. Het tweetal liep in de voorlaatste ronde steeds meer weg en bij het ingaan van de laatste ronde werd duidelijk dat het tussen Langvad en Neff.

Neff probeerde op de technische stukken het verschil te maken en was even een paar secondes los van Langvad, maar de Deense reed in de laatste kilometer het gat dicht. In de sprint won Langvad vervolgens makkelijk van Neff. Langvad won ook de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch.

Tauber, die bij de eerste twee wereldbekerwedstrijd op het podium eindige kwam in Tsjechië niet verder dan een tiende plaats. De Nederlands kampioene begon nog wel goed aan de wedstrijd, maar zakte steeds wat verder weg. Anne Terpstra reed ook een goede wedstrijd. De Nederlandse, die begin van het jaar een gebroken enkel op liep, eindigde op een knappe twaalfde plaats.

Om 14.35 is de wedstrijd voor de mannen. Dan komen Mathieu van der Poel, Michiel van der Heijden, Frank Beemer, Jasper Ockeloen en Erik Groen in actie. De wedstrijd is live te volgen op Redbull.tv