NBA: Ook Warriors en Rockets naar 7e wedstrijd om plek in finale

In de Eastern Conference in de NBA strijden de basketballers van de Boston Celtics en Cleveland Cavaliers zondagavond in de zevende en beslissende wedstrijd om een plek in de finale en ook in de Western Conference gaat het tot het gaatje: de Golden State Warriors trokken de stand zaterdagavond in eigen huis gelijk tegen de Houston Rockets, waardoor het ook daar 3-3 staat.

De Rockets begonnen fantastisch in Oakland en hadden na één kwart een voorsprong van zeventien punten. Dat waren er nog altijd tien bij de rust, maar in de tweede helft stortte het volledig in elkaar. Klay Thompson bombardeerde de basket met de ene na de andere driepunter voor de Warriors en in het derde kwart nam de thuisploeg het heft in handen.

In de laatste twaalf minuten werden de Rockets vervolgens volledig zoek gespeeld: James Harden en co kwamen tot welgeteld negen punten in het laatste kwart, tegenover 31 vooor de Warriors, wat leidde tot een 115-86 thuiszege. Maandagavond wordt de onderlinge strijd in Houston beslist.

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)