Volleyballers verliezen in vijf sets van Oekraïne

De Nederlandse volleyballers hebben in de European League hun derde wedstrijd verloren. Oranje verloor in Apeldoorn met 2-3 (25-15, 20-25, 25-20, 24-26, 13-15) van Oekraïne:

De volleyballers begonnen goed aan hun wedstrijd tegen Oekraïne. Nederland had al snel een voorsprong te pakken en won de eerste set eenvoudig. In de tweede set had Oekraïne het beter voor elkaar, terwijl de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen steeds slordiger ging spelen.

In de derde set had Oranje zijn zaken weer goed op orde. Nederland liep uit naar een 11-7 voorsprong en gaf deze voorsprong niet meer weg. Ook in de vierde set ging het tot halverwege gelijk op. Oekraïne sloeg een bij gaatje van vier punten en kwam 16-20 voor. Nederland vocht zich terug in de vierde set en kwam bij 24-23 op wedstrijdpunt, maar deze werd niet benut. Bij het eerste setpunt van Oekraïne was het wel raak en moest de vijfde set de beslissing brengen.

In de vijfde set liepen de Oekraïense volleyballers snel uit naar een 9-13 voorsprong, maar Nederland kwam sterk terug in de set tot 13-13, maar op het eerste Oekraïense matchpoint smashte Thijs ter Horst in het blok en ging de zege alsnog naar Oekraïne.

Na drie wedstrijden staat Nederland nu derde in groep B met vijf punten. De winnaar van de groep plaatst zich voor het tweedaagse finaletoernooi, dat op 30 juni begint in Tsjechië.