Kieft over Liverpool-duo: "Die kunnen er helemaal niks van"

Wim Kieft is benieuwd hoe Virgil van Dijk zaterdagavond voor de dag komt in de finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid.

"Natuurlijk zijn wij als Nederlanders enthousiast over Van Dijk, maar er valt heus wel iets op zijn spel aan te merken", schrijft hij in zijn column voor De Telegraaf. "Hij komt wat flegmatiek over, speelt vaak te passief met de gedachte van 'ik corrigeer het wel op inzicht of snelheid'. Dat is gevaarlijk tegen Real en helemaal tegen Ronaldo als beste spits van de wereld."

Volgens Kieft komt al het defensieve werk van Liverpool op de schouders van Van Dijk. "Want de backs van Liverpool zijn verdedigend niet sterk. En of je nu Dejan Lovren of Joel Matip naast hem centraal in de verdediging zet; allebei kunnen ze er niets van."

Real Madrid en Ronaldo zullen volgens Kieft optimaal gemotiveerd zijn en daar heeft coach Zinédine Zidane voor gezorgd, aldus de oud-international. "Hem is het zelfs gelukt om Ronaldo in te laten zien dat hij niet alles kan spelen als hij in de finales aan het einde van het seizoen allesbeslissend wil zijn. Voor Ronaldo is Liverpool - Real zo'n wedstrijd en dus is Klopp met zijn Engelse machine gewaarschuwd."