Handballers van Aalsmeer pakken landstitel

De handballers van FIQAS Aalsmeer zijn landskampioen geworden. De thuiswedstrijd tegen OCI-LIONS werd met 25-23 gewonnen. Vorige week werd de eerste wedstrijd in de best of three ook al gewonnen door Aalsmeer.

Na een 3-6 achterstand wist Aalsmeer zich langs de Limburgers te knokken. Bij rust was de stand 15-10. In de slotfase van de tweede helft namen Joao Jacob Ramos en Joris Baart LIONS op sleeptouw en kwam de ploeg terug tot 22-20. Wai Wong besliste in de laatste minuut definitief de wedstrijd in het voordeel van Aalsmeer.

Het was negen jaar geleden dat de ploeg uit Noord-Holland voor de laatste keer kampioen van Nederland was. In totaal is dit de tiende titel. Tegenstander OCI-LIONS was de afgelopen drie seizoenen landskampioen.