6 aanhoudingen na drugsoverlast

De politie hield vrijdag zes verdachten aan tijdens een drugsonderzoek in Dongen. Hierbij werden er verschillende soorten drugs, slagwapens en geld in beslag genomen.

Nadat er bij de politie enkele anonieme meldingen binnenkwamen over het dealen van drugs in Dongen, startte de politie een onderzoek. Hieruit bleek dat een 21-jarige man uit Dongen zich bezighield met het handelen in hard- en softdrugs.

Vrijdag werd de verdachte door de agenten, ondersteund door de recherche, aangehouden. Daarnaast werden nog eens vijf kopers van drugs aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Dongen (30 en 32 jaar), een 21-jarige man uit Oosterhout, een 22-jarige man uit Raamsdonksveer en een 30-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel.

Huiszoeking
Onder leiding van een rechter-commissaris werd diezelfde dag de woning en voertuigen van de 21-jarige dealer doorzocht. Hierbij werd ondersteuning geboden door een speurhond. Hier trof de politie verschillende soorten drugs aan, waaronder ongeveer 250 gram hennep, 25 gevulde ponypacks, GHB, XTC en diverse gripzakjes met poeder.

Uit het eerste onderzoek lijkt het te gaan om amfetamine, ketamine, MDMA en cocaïne. Ook werden er twee boksbeugels, een knuppel, een ploertendoder en pepperspray in beslag genomen. Het aangetroffen verpakkingsmateriaal en weegschaaltjes duiden op handel.

Onderzoek
De vijf verdachten die drugs kochten zijn diezelfde dag nog in vrijheid gesteld. De 21-jarige verdachte uit Dongen blijft voorlopig nog vast zitten en zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

6 aanhoudingen na drugsoverlast (Foto: Politie.nl)
6 aanhoudingen na drugsoverlast (Foto: Politie.nl)