Podiumplaats De Vries door de neus geboord in Monaco

Nyck de Vries is vrijdag in de straten van Monaco uitgevallen tijdens de hoofdrace van de Formule 2 in het prinsdom. De 23-jarige Nederlander leek op weg naar een podiumplaats en mogelijk zelfs de winst, maar achter de safety car ging het fout.

Lando Norris tikte Ralph Boschung bij een kansloze inhaalactie de muur in, waardoor de safety car naar buiten kwam. De Vries, rijdend op plek twee, besloot naar binnen te komen voor de verplichte bandenwissel, maar plotseling wilde ook leider Alexander Albon naar binnen.

De Thaise Brit dook op het allerlaatste moment naar binnen en daarbij tikte hij De Vries aan, die ook nog eens de muur raakte. Albon spinde, De Vries kon wel door, maar bleek flink wat schade opgelopen te hebben: hij was erg langzaam en gaf er na een paar ronden de brui aan.

Albon kreeg uiteindelijk een gridstraf van vijf plekken en moet zaterdag om 17.20 uur achteraan beginnen aan de sprintrace. De hoofdrace werd gewonnen door de Rus Artem Markelov, voor de verrassende Sean Gelael en Roberto Mehri.