Zwemkampioene Hosszu blijkt vreemdgangster, coach/man is weg

Ze is één van de allerbeste zwemsters ter wereld en nationale sportheld in Hongarije: Katinka Hosszu, de Iron Lady. Goed voor drie keer olympisch goud en één keer zilver in Rio de Janeiro, terwijl ze de 200 en 400 meter wisselslag al jaren in een ijzeren greep heeft, getuige haar dubbel goud op de vorige drie WK's.

De successen van de 29-jarige Hosszu kwamen vooral aan de hand van coach Shane Tusup, met wie ze in 2013 in het huwelijksbootje stapte. Dat is nu echter voorbij: Hosszu gaf op Facebook aan dat de twee niet langer samen zullen werken. Niet veel later kwam Tusup met een statement naar buiten, waarmee hij nog wel iets meer licht op de zaak wist te schijnen.

Tusup is bijzonder weinig verhullend: volgens hem is de relatie tussen de twee voorbij, omdat Hosszu vreemd is gegaan met trainingspartner Daniel Dudas. Dat gebeurde in november, waarna ze het met Pasen opbiechtte. Tusup zei er vol voor te willen gaan om een en ander te herstellen, een huwelijk vergt soms nou eenmaal wat werk, maar volgens hem dook Hosszu doodleuk nog eens tussen de lakens met Dudas.

Voor Tusup was een tweede kans nog acceptabel, maar een derde kans komt er niet voor Hosszu: hij is er klaar mee. Wel wat ongelukkig is dat Tusup op zijn indrukwekkende armen een gigantische tattoo heeft met het logo van Iron Lady Hosszu, met daarbij ook nog een forse tattoo van een door Hosszu gezwommen wereldrecord.

 

Een bericht gedeeld door Shane Tusup (@tusup11) op24 Mei 2018 om 1:05 (PDT)