Istanbul in 2020 gastheer van Champions League-finale

Het Atatürk Olympisch Stadion in Istanbul zal in 2020 het decor zijn van de Champions League-finale, zo heeft de UEFA bevestigd.

Het stadion, dat plaats biedt aan 76.000 toeschouwers, was in 2005 ook al de locatie voor de finale, toen Liverpool na strafschoppen AC Milan versloeg nadat de wedstrijd in 3-3 was geëindigd en de Engelsen bij rust nog tegen een 3-0 achterstand aankeken.

De UEFA bevestigde het nieuws op hun vergadering van het Uitvoerend Comité op donderdag, die plaatsvond in Kiev, waar de finale van dit jaar zal worden gespeeld. Het bestuursorgaan onthulde ook dat de Arena Gdansk in Polen de finale van de Europa League in hetzelfde jaar zal organiseren, waarbij de UEFA Super Cup in het Estádio do Dragão in Porto zal worden gespeeld. De Austria Arena in Wenen verwelkomt in 2020 de Women's Champions League-finale.

De finale van de Champions League van dit seizoen wordt gehouden in het NSC Olimpiejsky in de hoofdstad van Oekraïne Kiev en de editie van 2019 vindt plaats in Atlético Madrid's Wanda Metropolitano.

Ondertussen heeft de UEFA ook het wedstrijdschema voor Euro 2020 bevestigd, dat in heel Europa zal worden gespeeld. In totaal zullen twaalf steden in net zo veel landen de verantwoordelijkheid dragen van het unieke EK, waarbij het Stadio Olimpico in Rome de locatie zal zijn op 12 juni van dat jaar. De finale van het toernooi zal op 12 juli in het Wembley Stadium gespeeld worden.